Studio Autori

STUDIO AUTORI

STUDIO AUTORI je višestruko nagrađivani beogradski studio aktivan u polju arhitekture i dizajna. U toku svoje 15-godišnje prakse studio je razvio multidisciplinarni pristup koji proizilazi iz razumevanja lokalnog konteksta, individualnih potreba svakog klijenta i skrivenih potencijala prostora, ali i istrajnosti u pronalaženju specifičnih prostornih rešenja.

Među brojnim projektima koji se kreću od produkt dizajna, preko stambenih i poslovnih prostora i objekata, do ambijentalnih celina, najznačajni je Mokrin House, realizovano imanje koje obuhvata pet objekata hibridnih namena, u Mokrinu. Za objekte u okviru istog imanja, AUTORI su dvostruki dobitnici nagrade “Ranko Radović” i Salona arhitekture u Beogradu, a dva puta su nominovani za Mies van der Rohe nagradu za savremenu arhitekturu (2013. i 2015. godine). U poslednjih nekoliko godina realizovali su više značajnih projekata koji su u celini, konceptualno, programski i izvođački, od početne do završne faze, proizvod studija. Među najzapaženijim su GIR store koncept, poslovni prostor Catena Media-e i SOFI cosmetics prodajni prostor.

Studio su 2008. godine pokrenuli Dijana Novaković, Maja Necić, Dušan Nenadović i Aleksandra Nikitin. Od 2017. godine vode ga Dijana Novaković i Maja Necić uz podršku tima koji je doprineo stvaranju današnjeg identiteta STUDIJA AUTORI, a vremenom evoluirao u široku mrežu saradnika iz najrazličitijih kreativnih polja.

Drag View